על פנסיה לעובד משק בית, פיטורים וגזירות כלכליות

בעקבות הגזירות הכלכליות החדשות החלטתם להצטמצם ולפטר את עובד משק הבית, אבל לחרדתכם גיליתם שעליכם לשלם לו פיצויים של עשרות אלפי שקלים ובפעם האחרונה שבדקתם בבנק- הסכום הזה לא היה בחשבון (הרי בגלל זה הגעתם עד הלום). למה מי שהקפיד לשלם תשלומי פנסיה לעובד משק בית לא צריך להתמודד עם הצרה הזו? הכל בפוסט שלפניכם

הגזירות הכלכליות החדשות מאלצות את כל משקי הבית בישראל להצטמצם בהוצאות הפיננסיות.
כשצריך להדק את החגורה אחד הצמצומים הנפוצים ביותר הוא ויתור על העסקתו של עובד משק הבית.
אבל, חשוב לזכור שכאשר אנו מוותרים על העסקתו של עובד משק הבית שלנו אנו מחויבים לשלם לו
כספי פיצויים וכשעובד משק הבית שלנו עבד אצלנו במשך שנים על גבי שנים, כספי הפיצויים שלו יכולים לעמוד על עשרות אלפי שקלים. כך למשל, עובד משק בית שעבד בביתנו 11 שנים ושילמנו לו 1,000 שקלים בחודש- זכאי על-פי חוק שנשלם לו פיצויים בסכום של 11,000 שקלים!

אז רגע, מה קורה פה? דווקא כשאנחנו רוצים לחסוך בהוצאות הפיננסיות שלנו לפתע עלינו להתמודד עם תשלומי פיצויים ועם הוצאה חד פעמית בגובה של 11,000 שקלים? מאיפה נשלם לו פיצויים כאלו גבוהים? הרי לא חסכנו 11,000 שקלים. ובינינו, לו היו לנו 11,000 שקלים בפלוס בחשבון אולי לא היינו צריכים כלל להיפרד מעובד משק הבית שלנו.

אז מה עושים?
על פנסיה לעובד משק בית, שמעתם?
כאשר אתם מקפידים לשלם פנסיה לעובד משק בית המועסק בביתכם, לא רק שאתם חוסכים עבורו כספים לקראת גיל פרישה, אתם גם חוסכים את כספי הפיצויים שתצטרכו על-פי חוק לשלם לו ביום שבו דרכינו נפרדות.
למעשה, 50 אחוזים מהתשלום שאתם משלמים כל חודש עבור פנסיה לעובד משק בית, מוקצים לחיסכון עבור כספי פיצויים!
כלומר, מעסיק שמקיים את החוק ומקפיד לשלם תשלומים פנסיוניים לעובד משק הבית שלו &ndash לא יאלץ להתמודד עם הוצאת פיצויים שלא חסך עבורה.


התנאים המחייבים הם התנאים הקובעים בתקנון קרן הפנסיה מטרת הפוסט היא לצורך אינפורמטיבי בלבד!


רוצה שנתקשר אליך?
רוצה לכתוב לנו?
לחץ כאן ליצירת קשר
כל הזכויות שמורות © דליאלון סוכנות לביטוח פנסיוני (2011) בע"מ          Spec: IT Solutions | Interface Design: UXpert | Graphics: Hila Design | Development: DIS